Facebook-pikselin hyödyntäminen mainoksissa

Screenshot 2016-02-22 at 15.32.40Facebookissa on jo jonkin aikaa ollut kaikilla mainostajilla mahdollisuus kohdistaa mainokset vain niille käyttäjille, jotka ovat vierailleet kotisivuillasi. Mainoksen voi kohdistaa myös niille asiakkaille, jotka kävivät verkkokauppasi ostoskorissa tai maksulomakkeessa, mutta syystä tai toisesta eivät tehneet ostosta loppuun. Sadantuhannen täysin ennestään tuntemattoman käyttäjän kohderyhmän sijaan voit kohdentaa mainoksen esim. vain sadalle, jotka tiettävästi jo häilyivät ostoksen rajamailla. Mainosbudjettikin voi olla silloin tietysti paljon pienempi.

Mainostyökalu sekä ns. pikseli on uudistunut ihan vastikään. Mainos tehdään tätä nykyä seuraavalla tavalla.

1.Mene Facebookin mainostyökaluun. Klikkaa yläreunasta ”työkalut” ja sitten ”pikselit”. Jos et ole vielä luonut pikseliä, Facebook pyytää sinua luomaan sen, joka hoituu automaattisesti. Sinun täytyy vain nimetä pikseli.  Nimestään huolimatta pikseli ei tässä yhteydessä ole graafinen pikseli, vaan pätkä koodia.

pikselit

2. Tämän jälkeen saat nähtävillesi pikselikoodin, joka asennetaan kotisivuillesi <head> ja </head> tunnisteiden väliin kaikille sivuille, jota aioit seurata. Operaatio ei ole monimutkainen, mutta jos et ole varma miten se tehdään, kannattaa pyytää sivun teknistä ylläpitäjää tekemään lisäys ja lähettää koodi hänelle.

3. Tämän jälkeen klikkaa ->Työkalut ->kohderyhmät -> luo kohderyhmä ->mukautettu kohderyhmä. Jonka jälkeen tulee seuraava boxi näkyviin. Jos haluat mainoksen näkyvän niille, jotka käyvät sivuillasi ylipäätänsä, valitse “tietyillä verkkosivuilla vierailevat ihmiset”. Sen jälkeen kopioi sivujesi osoite kenttään (url yhtä kuin) tai tietty osa osoitteesta (url sisältää). Voit samalla valita kuinka kauan ihminen on tässä kohderyhmässä. Maksimi on puoli vuotta.

Valikko

Jos haluat tehdä monimutkaisemman säädön, esim. ostoskorista ostamatta lähteneet, valitse “ihmiset, jotka vierailevat yksillä sivuilla, mutteivat toisilla”. Kirjoita sitten samalla tavalla kuin edellä esimerkiksi ostoskorin osoitteesi ensimmäiseen kenttään ja seuraavaan kenttään, jossa suljetaan pois kävijöitä, kirjoita kiitos sivun tms. osoite, joka tulee ostoksen jälkeen. Heidät luetaan pois kohderyhmästä.

Anna kohderyhmällesi sellainen nimi, että tunnistat sen.

Jos olet jo tehnyt pikselin aikaisemmin, muttet vielä lisännyt koodia tai haluat lisätä sen uudelle sivulle, klikkaa ylälaidasta ->Työkalut->pikselit->näytä pikselikoodi.

Pikseli

4. Nyt voit jatkaa mainosten tekoa normaalisti. Voit aloittaa tekemällä esim. “lähetä ihmisiä sivustollesi” mainoksen. Kirjoita siihen kotisivusi osoite sekä valitse pikselisi. Aivan mainostyökalun ylälaidassa seuraavassa vaiheessa on sitten ”Mukautetut kohderyhmät ”valikko, valitse siitä juuri tekemä kohderyhmäsi ja jatka mainoksen tekemistä

Tärkeitä vinkkejä:

  • Tässä kuvattu metodi on ns. uudelleenmarkkinonitia, joka hyödyntää evästeitä. Lain mukaan evästeistä täytyy selkeästi ilmoittaa sivukävijöille. Laita siis johonkin kohtaan ainakin lause, että käytät sivustollasi evästeitä Facebook-markkinoinnin kohdentamista varten sekä miten evästeet voi myöhemmin poistaa.
  • Jotta kohderyhmäsi on vahvistettu ja käytettävissä,  koko täytyy olla yli 20 ehtosi täyttävää vahvistettua Facebook-käyttäjää tietyllä aikavälillä. Yksinkertainen ehto, esim. pelkkä sivukäynti täytyy ja vahvistunee puolessa tunnissa, monimutkaisempaan ehtoon voi mennä viikkoja.
  • Kaikilla sivuilla ei ole mahdollisuutta lisätä pikseliä lainkaan, esim. jos sivusi on osa jotain pilvessä toimivaa muuta isompaa sivustoa, ylläpitäjät eivät välttämättä salli tällaisen koodin lisäämistä.
  • Saat pikselin asentamisen ohella myös muuta tietoa kävijöistä, esim mitä laitteita sivuvierailijat käyttävät. Screenshot 2016-02-22 at 15.11.52
  • Pikseliä voi varioida ns. vakiotapahtumien koodeilla, jotka vievät kohdentamisen tarvittaessa vielä pitemmälle. Pelkkä peruspikselikoodi riittää kuitenkin ylempänä kuvattuun toimintaan.
  • Voit silti tehdä erilaisia kohderyhmävarioaatioita mainostyökalulla ilman, että pikseliä tarvii vaihtaa
  • Pixel checker työkalulla, voit tarkistaa onko kyseisellä sivulla pikseli ja toimiiko se. Se asennetaan Chrome-selaimeen.


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s